Bahan2:
1 biji bawang besar (potong dadu)
2 biji tomato (potong dadu)
1 paket spaghetti
2 ketul isi ayam dicincang
3-4 sosej
20 biji bebola ayam
1 tin kecil tomato puri
1 botol sos prego (traditional)
Garam secukup rasa
Cara masak (Spaghetti/ macaroni):
1. Rebus air dalam periuk.
2. Masukkan sedikit minyak (supaya spaghetti tidak melekat)
3. Masukkan spaghetti. Tutup tudung periuk dan biarkan seketika sehingga lembut. Dan kacau sekali sekala untuk mengelakkan spaghetti dari melekat.
Cara masak (Sos):
1. Tumis bahan yang dah diblend tu sampai naik baunya & mendidih
2. Masukkan ayam, sosej, bebola
3. Masukkan tomato puri
4. Tambah garam hingga cukup rasa.
6. Kacau sehingga sos masak dan kelihatan pekat.