Durian Crepe



Crepe (kulit)
250 gm tepung gandum
3 biji telur
500 ml santan
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh pewarna hijau

  1. Satukan semua bahan di atas di dalam bekas
  2. Kacau rata
  3. Masukkan dalam blender dan kisar
  4. Kemudian tapis
  5. Sediakan kuali leper untuk membuat crepe yang tidak melekat
  6. Panaskan hingga kuali benar-benar panas
  7. Oleskan sedikit minyak pada kuali
  8. Kemudian kecilkan api
  9. Tuangkan satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe
  10. Adunan tak perlu di balikkan
  11. Bila permukaan atasnya dah kering terus angkat
  12. Buat sehingga habis
  13. Biarkan sejuk.

Durian Filling

1 cawan Non dairy Whipping Cream
Isi durian secukupnya

  1. Pukul Whipping Cream dalam mixer hingga kental
  2. Pisahkan isi durian dari bijinya. Lumatkan sedikit
Terbaru Lebih lama