Crepe (kulit)
250 gm tepung gandum
3 biji telur
500 ml santan
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh pewarna hijau
- Satukan semua bahan di atas di dalam bekas
- Kacau rata
- Masukkan dalam blender dan kisar
- Kemudian tapis
- Sediakan kuali leper untuk membuat crepe yang tidak melekat
- Panaskan hingga kuali benar-benar panas
- Oleskan sedikit minyak pada kuali
- Kemudian kecilkan api
- Tuangkan satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe
- Adunan tak perlu di balikkan
- Bila permukaan atasnya dah kering terus angkat
- Buat sehingga habis
- Biarkan sejuk.
Durian Filling
1 cawan Non dairy Whipping Cream
Isi durian secukupnya
- Pukul Whipping Cream dalam mixer hingga kental
- Pisahkan isi durian dari bijinya. Lumatkan sedikit